page_banner

Cara Ngombe banyu sing bener kanggo nunggang ruangan

Kandhungan banyu rata-rata kanggo pria normal udakara 60%, isi banyu wanita 50%, lan banyu atlit level dhuwur udakara 70% (amarga isi banyu otot nganti 75% lan isi banyu lemak mung 10%). Banyu minangka komponen getih sing paling penting. Iki bisa ngeterake nutrisi, oksigen, lan hormon menyang sel lan ngilangi produk metabolisme. Iki uga minangka komponen utama mekanisme regulasi suhu awak manungsa. Banyu lan elektrolit melu kontrol tekanan osmosis manungsa lan njaga keseimbangan awak manungsa. Dadi, cara ngisi banyu kanthi bener sajrone olahraga minangka wajib kanggo saben wong sing nunggang.

news702 (1)

Pisanan, aja ngenteni ngombe banyu nganti ngelak. Meh ora bisa wong njupuk cukup banyu kanggo njaga keseimbangan banyu awak sajrone olahraga. Kelangan banyu awak manungsa sajrone olahraga sing suwe bakal nyebabake tekanan osmosis plasma sing luwih dhuwur. Nalika krasa ngelak, awak wis ilang udakara 1.5-2L. Utamane nunggang ing lingkungan musim panas sing lembab lan panas, awak luwih cepet ilang banyu, nyepetake resiko dehidrasi awak, sing bakal nyuda volume getih kanthi bertahap, nyuda kringet, lan denyut jantung sing luwih cepet, sing nyebabake munculé awal lemes Uga ana angina pectoris sing ngancam nyawa. Mula, bersepeda musim panas kanggo ngisi banyu ora bisa dilalekake. Apa sampeyan wani nglirwakake pentinge ngombe banyu saiki?

news702 (2)

Dadi carane ngombe banyu iku bener? Sanajan sampeyan durung nunggang, sampeyan kudu ngombe banyu supaya keseimbangan banyu awak. Sampeyan butuh wektu suwe supaya banyu bisa diombe sajrone muter kanggo digunakake ing awak, lan interval banyu sing ngombe dawa banget bisa nyebabake banyu awak mudhun, saengga ora bisa dihidrasi kanthi lengkap. Ngombe banyu mung yen sampeyan ngelak bakal ngilangi awak sampeyan ing kahanan kekurangan banyu sing suwe. Mula, disaranake ngisi banyu saben 15 menit nalika nuli panas. Yen latihan intensitas medium-nganti-dhuwur, disaranake ngisi banyu saben 10 menit. Jumlah cilik lan kakehan. Mula, sampeyan kudu nggawa portebelbotol olahraga utawa tas banyu nalika nunggang njobo. Produk sing gampang digunakake ngidini sampeyan ngisi banyu kapan lan ing endi wae sajrone olahraga, lan ora nyebabake beban sampeyan.


Wektu kiriman: Jul-02-2021